Bekijk alle projecten in "HILLEGOM"

Enthousiaste vrijwilligers zijn altijd welkom bij De Vriendendienst!

Organisatie
Vriendendienst GGZ Rivierduinen
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
HILLEGOM
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Lijkt het jou leuk gezelligheid in iemands leven te brengen? De deelnemer wil graag een maatje vanuit de behoefte aan sociaal contact, aandacht en gezelligheid. Een kop koffie drinken, een spelletje doen, een wandeling of fietstocht maken, samen naar de markt, kringloop of winkelen. De vrijwilliger levert een bijdrage aan het gevoel van de deelnemer “er toe te doen”, “de moeite waard te zijn”. Dat is een belangrijke factor in het herstel van zelfrespect en eigenwaarde.

Van een vrijwilliger wordt geen deskundigheid verwacht. Het gaat om het enthousiasmeren en persoonlijk betrokken zijn. Het is wel van belang dat eigenschappen zoals zelfstandigheid, stabiliteit, geduldig zijn en het aan kunnen geven van grenzen aanwezig zijn.

Het mes snijdt aan twee kanten… Iemand kunnen helpen geeft jou een goed gevoel! Sta jij hiervoor open? Dan zijn we op zoek naar jou. We kijken ernaar uit kennis met jou te maken en je meer te vertellen over de Vriendendienst.

Ben je benieuwd waar onze deelnemers zoal behoefte aan hebben? Hieronder vindt je een aantal voorbeelden van profielen. Neem gerust contact met op als je ook nieuwsgierig bent naar andere profielen.

Pieter is 29, wil met een maatje wandelen, fietsen/wielrennen, naar de bios, museum of een stad bezoeken. Pieter heeft autisme en zal eerst moeten wennen aan het nieuwe contact. De wens is de eerste keren bij hem thuis wat drinken, gamen, voetbal of film (Fantasy) kijken. Daarna samen erop uit. Pieter is een toffe kerel, houdt van gezelligheid.

Mieke is begin 40. Ze wil graag met haar maatje een fietstocht maken van een paar uurtjes. Bij slecht weer is wandelen ook leuk. Genieten van de natuur is gezelliger met z’n tweeën.

Miriam wil graag dat er wekelijks een bakkie gedronken wordt bij haar thuis. Een goed gesprek met elkaar hebben over literatuur (Engels oa Steven King, thrillers), geschiedenis, kunst, klassieke muziek, Japan en vogels. Ook even samen eruit, een kleine wandeling maken zou helemaal geweldig zijn.

Omschrijving activiteit
De Vriendendienst Zuid Holland Noord (regio Leiden en Duin- en Bollenstreek) zet zich in voor zelfstandig wonende mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid die niet op eigen kracht een sociaal netwerk weten op te bouwen en te onderhouden. Daarom zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers van alle leeftijden die een maatjescontact aan willen gaan.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.