Bekijk alle projecten in "MAASGOUW"

Deel je moment in de gemeente Maasgouw!

Organisatie
Proteion Welzijn
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
MAASGOUW
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

In de gemeente Maasgouw wonen ook in jouw eigen dorp mensen die wel wat extra hulp of aandacht kunnen gebruiken. Die je er niet direct zelf om vragen. Omdat ze je niet kennen, of gewoon omdat ze niet durven. ‘Iedereen heeft het al zo druk’. Maar ze hebben die hulp hard nodig. Om de partner even te ontlasten, om er gewoon even uit te kunnen of omdat ze zelf niet meer alles meekrijgen tijdens een doktersbezoek. Daarom zijn we op zoek naar jou. Om iemand te begeleiden bij het ziekenhuisbezoek. Of om een potje te kaarten. Of gewoon een blokje om te gaan. Wat voor de meeste van ons zo gewoon is en we vaak toch al doen. Dat kunnen we ook samen doen.

Deel je moment
We vragen niet om je schaarse vrije tijd op te geven of in te leveren. We vragen je zelfs niet je tijd te delen. We vragen je om je moment te delen. Dit hoeft geen vast moment in de week te zijn, maar kan juist ook af en toe. Deel jouw moment. Je boodschappenmoment, je kaartmoment, je wandelmoment, of je automoment. Je doet het al, of was het van plan. Deel dit met een ander. Voor jezelf, en voor die ander.

Binnen iedere kern van de gemeente Maasgouw zijn maatjes actief die ondersteuning kunnen bieden bij:
- Vervoer en begeleiding naar de huisarts of het ziekenhuis.
- Boodschappen doen.
- Een spelletje doen.
- Een wandeling maken.
Of gewoon samen een kopje koffie drinken en een luisterend oor bieden.

Door deze ondersteuning kan ook de mantelzorg worden ontlast zodat deze even tijd voor zichzelf kan nemen.

zijn we op zoek naar jou. Om iemand te begeleiden bij het ziekenhuisbezoek. Of om een potje te kaarten. Of gewoon een blokje om te gaan.

Omschrijving activiteit
In iedere kern van de gemeente Maasgouw zijn er vrijwillige contactpersonen die vragen naar een maatje ontvangen. Het betreft de kernen Maasbracht, Linne, Ohé en Laak, Stevensweert, Beegden, Heel, Wessem en Thorn. De vrijwillige contactpersonen kijken naar de maatjes die op dat moment beschikbaar zijn, of deze kunnen beantwoorden aan de specifieke vraag en of er een geschikte persoonlijke match kan plaatsvinden. In iedere kern zijn wij op zoek naar nieuwe maatjes die iets voor een dorpsgenoot willen en kunnen betekenen.

Door dit maatjesproject kunnen wij vragen naar hulp binnen de eigen kern coördineren en koppelen. Zo kan het eigen netwerk van de hulpvrager vergroot worden en doen wij een beroep op actieve burgers. Het maatje is altijd aanvullend op eventueel aanwezige professionele ondersteuning of zorg. Ook kan het maatje de aanwezig mantelzorg ontlasten.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt