Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Coördinator Taalcafé

Organisatie
Taal Doet Meer
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Taal Doet Meer zoekt enthousiaste coördinatoren voor de Taalcafé in Vleuterweide en Leidsche Rijn.
De Taalcafés vinden wekelijks gedurende twee uur plaats in de Bibliotheek.

Als coördinator ben jij het gezicht van het Taalcafé. Je bent wekelijks aanwezig op locatie. Je verwelkomt de bezoekers, koppelt hen aan elkaar en grijpt waar nodig in bij gesprekken die moeizaam verlopen. Je begeleidt de vrijwilligers en deelnemers in het Taalcafé en beantwoordt hun vragen. Daarnaast zorg je ook voor de faciliterende taken als het zorgdragen voor de locatie en het signaleren van behoeften in het Taalcafé. We streven ernaar in elk Taalcafé te werken met twee coördinatoren.

Na het volgen van een introductiecursus, start je met het coördineren van het Taalcafé. Je wordt ingewerkt door een projectleider en kunt meelopen met coördinatoren van andere Taalcafés. Ook na het inwerkproces word je ondersteund door een projectleider van Taal Doet Meer.

Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een introductiecursus en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks tientallen ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Omschrijving activiteit
Het Taalcafé is een plek waar mensen laagdrempelig met elkaar in gesprek gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie. Vrijwilligers en deelnemers vormen wisselende, kleine groepjes. Het is dus géén taalcoaching. In het Taalcafé wordt gesproken over de meest uiteenlopende onderwerpen: feestdagen, eten, sport, gekke spreekwoorden en hoe je zeep maakt; alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers sluiten iedere week aan, anderen wanneer het hen uitkomt. Er is altijd een coördinator aanwezig die mensen verwelkomt, rondloopt en aanschuift bij verschillende tafels. En die coördinator kun jij zijn!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.