Bekijk alle projecten in "GRONINGEN"

Coördinator Er zijn - koppelen van vrijwilligers met ouderen

Organisatie
Humanitas Groningen Stad
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
6
Gemeente
GRONINGEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Vind je het leuk om met ouderen te praten, maar wil je niet wekelijks bij dezelfde oudere op bezoek? En lijkt het je ook leuk om deze ouderen kennis te koppelen aan passende vrijwilliger? Wellicht is Vrijwillig Coördinator voor ouderen iets voor jou.

Wat het inhoudt? Als vrijwillig coördinator ga je eenmalig op bezoek bij ouderen die op zoek zijn naar een vrijwilliger. Je gaat met ze kennismaken en kijken wat hun wensen zijn. Sommigen zoeken bijvoorbeeld een luisterend oor en anderen hebben de wens om met iemand naar buiten te gaan. Ook maak je kennis met nieuwe vrijwilligers. Op basis van de persoonlijkheden, wensen en interesses van de vrijwilligers en deelnemers ga jij ze koppelen. Dit doe je in samenwerking met de andere vrijwillig coördinatoren.

Heb je een leuke match gevonden? Dan organiseer jij een koppelingsgesprek waarbij de oudere en de vrijwilliger kennismaken. Als het klikt kan het koppel zelfstandig de afspraken regelen en ben jij als ondersteuning op de achtergrond aanwezig, mocht de vrijwilliger of oudere ergens tegenaan lopen.

Eén keer per maand spreek je af met de andere coördinatoren om alles met elkaar af te stemmen. Tussendoor heb je regelmatig bel- en appcontact.

We zijn op zoek naar iemand die:
• zich minimaal 1 jaar voor +/- 6 uur per week wil inzetten;
• geduldig is en goed kan luisteren;
• vragen kan stellen en niet snel oordeelt;
• affiniteit heeft met ouderen.

Mocht een deelnemer zich aandienen, een oudere of iemand die chronisch ziek is, dan zijn ze bij ons van harte welkom. Na aanmelding komt een vrijwillig coördinator langs om kennis te maken en te kijken waar de behoefte ligt. Op basis van dit gesprek gaat de vrijwillig coördinator op zoek naar een passende vrijwilliger. Het kan soms even duren voordat de juiste match is gevonden. Vervolgens vind er een koppelingsgesprek plaats waarin de vrijwilliger en deelnemer elkaar een beetje kunnen leren kennen en kunnen aftasten of het iets zou kunnen worden. Zo ja, dan kunnen ze onderling verdere afspraken maken over de bezoeken. Zo nee, dan kan de deelnemer dit bij ons aangeven en gaan wij verder op zoek naar een geschikte vrijwilliger.

Omschrijving activiteit
Het project waar je vrijwillig coördinator van wordt heet Er zijn - Vriendschappelijk Huisbezoek. Dit project richt zich op ouderen en chronisch zieken die behoefte hebben aan gezelschap. Veel ouderen en mensen die chronisch ziek zijn hebben een beperkt netwerk en kunnen zich eenzaam voelen. Project Er zijn biedt deze mensen een vrijwilliger die één keer in de week langs komt voor een kop koffie, een wandelingetje of een uitje. Voor de deelnemers kan dit moment enorm veel betekenen. Zo biedt het hen de mogelijkheid om een keertje buiten te kunnen komen, omdat ze dat alleen niet meer kunnen. En kunnen ze hun verhaal kwijt aan iemand die alle tijd voor hen heeft.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt