Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Community Based Mentoring

Organisatie
Big Brothers Big Sisters Amsterdam
Soort project
Mentor
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Als Big Brother of Big Sister ( 21 jaar of ouder en woonachtig in Amsterdam) ben je een vertrouwenspersoon en ben je iemand op wie een kind kan bouwen. Je bent er om op positieve wijze aan de vooruitgang van het kind, in zijn of haar eigen omgeving, bij te dragen. Om de vertrouwensband op te bouwen besteed je in het eerste jaar tenminste één uur per week samen met de Little aan leuke, interessante, leerzame activiteiten, die je zelf met de Little kiest. Je kunt bijvoorbeeld samen sporten, lezen, naar een museum gaan of helpen bij huiswerk. Aandacht is het sleutelwoord.

Big Brothers of Big Sisters kunnen zich in de kinderen/jongeren en hun ouders inleven en zijn in staat zich aan verandering(en) aan te passen. Ze zijn betrouwbaar en eerlijk, er kan op ze gerekend worden. Ze zijn goed in samenwerken, zijn geduldig, positief en communicatief vaardig. Ze houden zich aan de regels en richtlijnen zoals deze door BBBSAm opgesteld zijn en hebben hun eigen leven op orde.

Dekt u dat uw kinderen de support van een Big Brother of Big Sister goed kan gebruiken? U kunt uw kind gewoon zelf aanmelden via onze website www.bbbsamsterdam.nl. Hier kunt u nog veel meer informatie vinden.

Omschrijving activiteit
Big Brothers Big Sisters Amsterdam (BBBSAm) is een zelfstandige, professionele mentororganisatie die zich inzet voor kinderen/ jongeren in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die leven op/onder de armoedegrens (veelal uit eenoudergezinnen). BBBSAm doet dit o.a. met behulp van haar Community Based Mentoring programma.
Community-based matches zijn matches waar de mentor/vrijwilliger (de Big Brother/Sister) en het
kind (de Little Brother/Sister) gedurende tenminste 1 jaar gematched worden en wekelijks leuke, interessante en leerzame activiteiten ondernemen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.