Bekijk alle projecten in "VUGHT"

Buurtmaatje

Organisatie
Welzijn Vught
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
VUGHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen

We zoeken vrijwilligers (vooral voor de wijk Vughtse Hoeve) die graag een buurtgenoot willen helpen. Als buurtmaatje begeleid je de medebewoner voor de duur van zes maanden. Je bent hier gemiddeld een dagdeel per week mee bezig. Je krijgt begeleiding van Welzijn Vught.

Weet jij niet altijd hoe alles werkt in Vught? Ben je op zoek naar meer contacten in de wijk? Dan is een buurtmaatje iets voor jou.

Omschrijving activiteit
Omdat het niet voor iedereen even makkelijk is om contact te maken, starten we met het project 'buurtmaatjes'. Vooral statushouders hebben meer moeite met 'meedoen' en het leggen van contacten vanwege taal en verschillende achtergronden, Het doel is, dat een buurtbewoner een andere bewoner helpt om mee te doen aan activiteiten en om andere buurtbewoners te ontmoeten. De aard van de begeleiding is afhankelijk van de vraag van een statushouder. Een alledaagse gewoonte kan voor iemand anders heel veel betekenen, zoals naar de bibliotheek gaan, een kopje koffie drinken, samen wandelen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.