Bekijk alle projecten in "OOSTERHOUT"

Buddy zijn iets voor jou? Looking for a friend!

Organisatie
Surplus
Soort project
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
OOSTERHOUT
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Stel je eens voor dat er iets gebeurt in je leven dat alles op zijn kop zet.
Je wordt opeens ernstig ziek, krijgt een ongeluk of misschien raak je je baan of partner kwijt.
Hoe dan ook, je ziet het even niet meer zitten en weet niet meer hoe je verder moet.
Dan is het fijn om iemand te ontmoeten die een poosje met je meeloopt en je weer op weg helpt.

Herken jij je in het volgende:
- je hebt voldoende zelfkennis en vertrouwen in jezelf
- je kunt goed luisteren, maar weet wel voldoende afstand te houden zodat het niet jouw probleem wordt
- je weet dat de oplossing niet bij jou, maar bij de cliënt ligt
- je kunt iemand helpen met de verwerking van een verlies
- je vindt het fijn om doelgericht te werken
- je bent minimaal 21 jaar
- je bent voor langere tijd minimaal 1 dagdeel beschikbaar
- je kunt een Verklaring van Gedrag (VOG) overleggen

Als je hier JA op zegt, dan zoeken we jou!

Natuurlijk laten we je niet zomaar los. Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst, reiskosten en bent WA verzekerd bij Surplus. Je volgt een training om met cliënten met bijzondere verhalen om te kunnen gaan.
Daarnaast worden er regelmatig interessante trainingen, opleidingen en bijeenkomsten georganiseerd waar je gratis aan deel kunt nemen. Zo blijf je up-to-date en kun je je blijven ontwikkelen.

Het kan iedereen overkomen dat de meest eenvoudige dingen niet meer zo vanzelfsprekend gaan. De invloed van een chronische of levensbedreigende ziekte, kanker, dementie, een beroerte of een psychische kwetsbaarheid op iemands leven, is vaak enorm groot.

Een hulpvraag kan ingediend worden door de persoon zelf, een mantelzorger en via een professional. In overleg bespreken we of de hulpvraag passend is voor een buddy.

Er moet een hulpvraag zijn met een doel waar aan gewerkt kan worden. Past de vraag binnen de buddyhulp dan kijken we of er een buddy beschikbaar is, zo niet, dan komt de hulpvrager op de wachtlijst.

Is er een buddy beschikbaar dan volgt een kennismaking met hulpvrager, buddy en Surplus. Na een wederzijdse toestemming kan gestart worden, een klik is hierbij van groot belang.

De ondersteuning is in principe voor één jaar en kan indien nodig verlengd worden met nog één jaar. Na twee jaar ronden we het traject af en bespreken we of het doel is behaald en of de hulpvrager zelf verder kan. De hulpvrager en de buddy kunnen tijdens het traject een beroep doen op Surplus.

Naast ondersteuning aan een hulpvrager kan Surplus op verzoek ook ondersteuning bieden aan de mantelzorger. Dit kan in de vorm van ondersteuningsgesprekken, trainingen en lotgenoten contacten.

Omschrijving activiteit
Cliënten met een hulpvraag kunnen een beroep doen op de ondersteuning van Surplus. Tijdens de kennismaking met de cliënt bespreken we of de hulpvraag past in het buddyproject en brengen in kaart waar de cliënt behoefte aan heeft. We gaan op zoek naar een buddy waarbij we het belangrijk vinden dat er een goede match is tussen hulpvrager en buddy.
Samen maken kennis bij de cliënt en als er een klik is maken we afspraken. Je bouwt een band op en gaat samen aan de slag om een doel te bereiken. Na één jaar evalueren we en kan het contact eventueel verlengd worden met één jaar.
Tijdens het traject krijg je ondersteuning vanuit Surplus.

Als je nu nog steeds JA zegt, dan nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen, zodat we kennis kunnen maken.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt