Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Buddy iets voor jou?

Organisatie
Buddyzorg Utrecht
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Ben jij sociaal? Hou je wel van een diepgaand gesprek en vind je het leuk om voor langere tijd iemand wekelijks te begeleiden? Wordt dan buddy!
buddy's zijn vrijwilligers die wekelijks een dagdeel bij mensen met een (lichamelijke) ziekte op bezoek gaan of samen activiteiten ondernemen. De cliënten hebben vaak behoefte aan een goed gesprek waarbij er geluisterd wordt naar hoe het nu écht met ze gaat.
De buddy krijgt vooraf een training om zich voor te bereiden op het contact. Ook zijn er tussentijds intervisiebijeenkomsten met andere buddy's.
Heb jij interesse in buddywerk? Mail, bel of app ons. Je kunt vrijblijvend al je vragen aan ons stellen.

Als je ziek bent, of op één of andere manier verlies van je gezondheid ervaart, kan het fijn zijn om met iemand te praten over wat je bezighoudt. Niets lijkt meer vanzelfsprekend. Na een diagnose ziet het leven er ineens heel anders uit. Het is niet altijd eenvoudig om daarmee om te gaan.
Buddyzorg Utrecht traint en begeleidt buddy’s, die kosteloos voor een tijdje aan jou worden gekoppeld. Gedurende die tijd komt de buddy elke week, of eens in de twee weken een paar uurtjes op bezoek. De buddy biedt gezelschap, een luisterend oor en soms ook praktische ondersteuning.
Vaak ontstaan er gesprekken over levensvragen, het leven of soms ook de dood. Zo zou een buddy kunnen helpen om te leren omgaan met de ziekte en de diagnose te verwerken. Het kan ook zijn dat je vooral behoefte hebt aan afleiding. Door er bijvoorbeeld samen op uit te gaan. Mensen die eerder een buddy hebben gehad vonden het fijn dat ze familie of vrienden niet keer op keer hoefden te belasten en hun ei kwijt konden bij de buddy.
Een buddy kun je aanvragen als je woont in de gemeente Utrecht, IJsselstein of Utrechtse Heuvelrug.
Kijk voor meer info op: https://www.u-centraal.nl/onze-mogelijkheden/buddy-bij-verlies-van-gezo…

Omschrijving activiteit
Buddyzorg biedt psychosociale ondersteuning aan mensen die ziek zijn, of op één of andere manier verlies van gezondheid ervaren. Onderwerpen als: Hoe accepteer ik mijn beperkingen nu ik ziek ben? Wie ben ik naast mijn ziekte? En soms zelfs: 'Hoe moet ik leven als ik weet dat ik dood ga?'
Soms zijn dit zware onderwerpen voor de naasten om over te praten. In dat geval zorgen buddy's voor een luisterend oor. Het buddycontact is ook ontspannend: samen leuke activiteiten ondernemen of gewoon gezellig een bakkie doen hoort er natuurlijk ook bij!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.