Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Big Brothers Big Sisters Utrecht

Organisatie
Big Brothers Big Sisters Utrecht
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Big Brothers Big Sisters Utrecht is een maatjesprogramma voor kinderen en jongeren (6-18 jaar) die leven in gezinnen die moeten rondkomen van een minimuminkomen. Het community based programma houdt in dat een vrijwilliger (21+) tenminste 1 uur per week, voor minimaal 1 jaar, iets onderneemt met het kind of jongere. Zo ontstaat een vertrouwensband en help je hun horizon te verbreden! Het doel van Big Brothers Big Sisters is het stimuleren van een positieve ontwikkeling door extra aandacht en een band die ontstaat tussen kind/jongere en vrijwilliger. Het kind/jongere krijgt meer zelfvertrouwen en ontwikkelt betere sociale vaardigheden. De duurzame match verbreedt de horizon en mogelijke talenten worden ontdekt. Dat biedt ontwikkelkansen en toekomstperspectief!

Wij zoeken betrokken volwassenen (vanaf 21 jaar) die een positieve bijdrage willen leveren aan de kwaliteit van leven en de ontwikkeling van een kind in een kwetsbare situatie. De vrijwilliger onderneemt wekelijks iets met het kind/jongere waaraan beiden plezier beleven. Dit kan zijn: samen voetballen, een spelletje doen, knutselen, naar de speeltuin of een museum, of juist kletsen en wandelen. Vrijwilligers worden vooraf grondig gescreend en krijgen trainingen en begeleiding door deskundige medewerkers, zodat de match tussen kind en vrijwilliger succesvol en duurzaam verloopt.

Je kunt jezelf op onze website aanmelden als vrijwilliger (Big Brother of Big Sister in Utrecht):
https://www.bbbsutrecht.nl/aannamebeleid-bbbsu

Wij bieden een mentorprogramma waarbij we betrokken getrainde vrijwilligers koppelen aan kinderen en jongeren (6-18 jaar) uit minimagezinnen die te maken hebben met zorgen en stress, sociaal isolement, probleemgedrag, moeite op school wat betreft leren en aansluiting, risico op afglijden naar verslaving en criminaliteit. De vrijwilligers ondernemen minimaal 1 uur per week en minimaal een jaar lang leuke activiteiten met het kind/jongere. De positieve een op een aandacht zorgt dat de little meer zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en sociale vaardigheden ontwikkelt en dat de horizon wordt verbreed. Dat zorgt voor meer kansen en mogelijkheden, nu en in de toekomst!

Omschrijving activiteit
Zo'n 10 procent van de Utrechtse kinderen en jongeren groeit op in armoede. Dat betekent dat ze minder mogelijkheden en kansen hebben wat betreft toekomstperspectief, vaak weinig positieve aandacht krijgen en dagelijks kampen met stress en zorgen. Big Brothers Big Sisters vindt dat alle kinderen recht hebben op dezelfde ontwikkelingskansen en zorgeloze mooie momenten! Daarom zoeken we betrokken vrijwilligers die wekelijks leuke activiteiten ondernemen met deze kinderen en jongeren. We maken een match tussen een vrijwilliger en een kind of jongere en zo bouw je als big een relatie op met een little, die werkelijk een verschil maakt en tot een levenslange vriendschap kan leiden. Bovendien leer je als vrijwilliger een andere leefwereld en cultuur kennen, die jou ook weer wijzer maakt. Je leert dus wederzijds van elkaar als big en little. Ons programma is internationaal een succes en loopt ook al jarenlang in Amsterdam en Rotterdam. Sinds 2017 is Big Brothers Big Sisters Utrecht een feit.

Je kunt jezelf op onze website aanmelden als vrijwilliger (Big Brother of Big Sister in Utrecht):
https://www.bbbsutrecht.nl/aannamebeleid-bbbsu

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.