Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Big Brothers Big Sisters Utrecht

Organisatie
Big Brothers Big Sisters Utrecht
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Wij zoeken betrokken vrijwilligers vanaf 21 jaar die, na een training, minimaal 1 uur per week gedurende minimaal 1 jaar leuke activiteiten onderneemt met een kind of jongere (6-18 jaar) uit een minimagezin. De een op een aandacht staat centraal en het accent ligt op horizonverbreding en de ontwikkeling van sociale vaardigheden, talenten en kwaliteiten. Je kunt als big samen met je little op stap gaan door de wijk en de stad, naar een speeltuin of museum of kinderboerderij, maar ook samen knutselen, koken en bakken, lezen, verhaaltjes of gedichten schrijven, tekenen en schilderen, spelletjes doen, huiswerk maken bij jou thuis enzovoort. Zo werk je samen spelenderwijs aan de ontwikkeling van 'je' little, wat zijn/haar toekomstperspectief versterkt. Je kunt zo echt (en dat is bewezen) het verschil maken! Daarom is jouw rol als vrijwilliger binnen ons programma van grote waarde en betekenis. Wij zorgen voor een degelijke training, evaluaties, begeleiding en intervisie, zodat je zo goed mogelijk aan de slag kunt!

Je kunt jezelf op onze website aanmelden als vrijwilliger (Big Brother of Big Sister in Utrecht):
https://www.bbbsutrecht.nl/aannamebeleid-bbbsu

Wij bieden een mentorprogramma waarbij we betrokken getrainde vrijwilligers koppelen aan kinderen en jongeren (6-18 jaar) uit minimagezinnen die te maken hebben met zorgen en stress, sociaal isolement, probleemgedrag, moeite op school wat betreft leren en aansluiting, risico op afglijden naar verslaving en criminaliteit. De vrijwilligers ondernemen minimaal 1 uur per week en minimaal een jaar lang leuke activiteiten met het kind/jongere. De positieve een op een aandacht zorgt dat de little meer zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en sociale vaardigheden ontwikkelt en dat de horizon wordt verbreed. Dat zorgt voor meer kansen en mogelijkheden, nu en in de toekomst!

Omschrijving activiteit
Zo'n 10 procent van de Utrechtse kinderen en jongeren groeit op in armoede. Dat betekent dat ze minder mogelijkheden en kansen hebben wat betreft toekomstperspectief, vaak weinig positieve aandacht krijgen en dagelijks kampen met stress en zorgen. Big Brothers Big Sisters vindt dat alle kinderen recht hebben op dezelfde ontwikkelingskansen en zorgeloze mooie momenten! Daarom zoeken we betrokken vrijwilligers die wekelijks leuke activiteiten ondernemen met deze kinderen en jongeren. We maken een match tussen een vrijwilliger en een kind of jongere en zo bouw je als big een relatie op met een little, die werkelijk een verschil maakt en tot een levenslange vriendschap kan leiden. Bovendien leer je als vrijwilliger een andere leefwereld en cultuur kennen, die jou ook weer wijzer maakt. Je leert dus wederzijds van elkaar als big en little. Ons programma is internationaal een succes en loopt ook al jarenlang in Amsterdam en Rotterdam. Sinds 2017 is Big Brothers Big Sisters Utrecht een feit.

Je kunt jezelf op onze website aanmelden als vrijwilliger (Big Brother of Big Sister in Utrecht):
https://www.bbbsutrecht.nl/aannamebeleid-bbbsu

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt