Bekijk alle projecten in "'S-GRAVENHAGE"

Bied jij je aan als maatje voor een eenzame oudere?

Organisatie
Cardia Landscheiding
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
'S-GRAVENHAGE
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Heb jij een bewogen hart voor ouderen? En vind je het leuk om hun (eenzame) dag wat op te fleuren? Al met een uur per week kun jij veel betekenen als maatje voor een oudere. Je hoeft geen deskundige te zijn op het gebied van de ouderenzorg. Het gaat in dit werk vooral om enthousiasme, ‘samen zijn’, persoonlijke betrokkenheid en ruimte voor de ander. Wat we van je vragen is:
• Warm en hartelijk zijn
• Initiatief nemen;
• eigen grenzen aangeven;
• geduld en een luisterend oor bieden;
• trouw zijn en doorzettingsvermogen hebben
• Zelfkennis en (zelf)reflectie
• Signaleert problemen en/of hulpvragen en vraagt hierbij zo nodig hulp bij de coördinator
• Goede beheersing van de Nederlandse taal
En minimaal 1 uur per twee weken de tijd om naar onze locatie Landscheiding in Mariahoeve te komen voor een bezoekje aan ouderen.

Denk je: dit is iets voor mij? Dan horen we graag van je. Je bent altijd welkom voor een oriënterend kennismakingsgesprek, waarin je al je vragen kunt stellen.
Als je ervoor kiest om deel te nemen aan het maatjestraject, zoeken we iemand waarvan we verwachten dat deze persoon met jou matcht. Daarmee plannen we een match-gesprek. Als er van beide kanten een match is, dan kunnen er wekelijkse/tweewekelijkse afspraken gepland worden. We bieden onze maatjes begeleiding en halfjaarlijkse training en /of intervisie-bijeenkomsten om je handvatten te geven in je contact als maatje van een oudere. En je kunt altijd terecht met je vragen/opmerkingen bij de vrijwilligerscoördinator. Daarnaast bedanken we onze vrijwilligers regelmatig met een presentje.

Onze bewoners van woon- zorgcentrum Cardia Landscheiding zijn de hulpvragers. Bewoners die graag een maatje zouden willen, worden aangemeld door de welzijnsmedewerkers of verpleegkundigen.
Met de hulpvragers houden we ook een intake om zo een beeld te krijgen van hun wensen en interesses. Zo proberen we een zo goed mogelijke match te vinden tussen de hulpvrager en het maatje.

Omschrijving activiteit
We starten met een intake-gesprek. N.a.v. de informatie die uit het intakegesprek komt, zoeken we een bewoner waarvan we denken dat er een match is. Met jou en de bewoner hebben we een match gesprek. Als er een wederzijdse klik is, kunnen er wekelijkse/tweewekelijkse afspraken gemaakt worden. Na 4 weken en dan weer na een half jaar, vindt er een evaluatie moment plaats. Daarnaast bieden we ieder half jaar een training en/of intervisie bijeenkomst.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.