Bekijk alle projecten in "CASTRICUM"

Bezoekvrijwilligers/ maatjes project

Organisatie
Parnassia NH
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
CASTRICUM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor mensen met psychische problemen. Je geeft patiënten extra aandacht, je brengt plezier en afleiding, je richt je op de gezonde kant van patiënten en je brengt de buitenwereld naar binnen. Kortom, je laat patiënten merken dat zij er toe doen!

Als maatje kijk je samen met de cliënt wat leuk is om te doen. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken, ergens koffie drinken of een rondje fietsen. Soms wil een cliënt samen met een vrijwilliger ergens mee oefenen, bijvoorbeeld reizen met het openbaar vervoer of een boodschapje doen.

Als u zich aanmeld gaan we samen kijken met welke cliënt het zou kunnen klikken. De tijden/dagen kunnen onderling afgesproken worden maar meestal is een investering van 1 of 2 uur per week/ twee weken wenselijk. Kun je minder vaak? Ook dan hoor ik graag van je.

We zoeken vrijwilligers die enthousiast en betrokken zijn, verantwoordelijk en zelfstandig zijn. Ook is het fijn als u geduldig en flexibel bent. Heeft u een open hart en mind en wilt zich inzetten voor mensen met psychiatrische problemen neem dan gerust contact op!

Wat kun je van ons verwachten?
• Goede begeleiding
• Enthousiasme & betrokkenheid
• Inzet & open communicatie
• Verantwoordelijkheid
• Houden aan gemaakte afspraken
• Themabijeenkomsten & attenties
• Reiskosten vergoeding
• Ongevallen en WA verzekering tijdens uren van aanwezigheid

Omschrijving activiteit
Vrijwilligers die met cliënten die psychiatrisch kwetsbaar zijn iets willen ondernemen zoals: wandelen, winkelen, naar de markt gaan, hardlopen etc.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt