Bekijk alle projecten in "MIDDEN-DELFLAND"

bezoekvrijwilliger

Organisatie
Woonzorgcentrum Akkerleven
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
MIDDEN-DELFLAND
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Wil jij iets betekenen voor de bewoners van een zorginstelling in Schipluiden? De 73 bewoners van zorgcentrum Akkerleven hebben in meer of mindere mate, begeleiding nodig in het dagelijkse leven. Dit geldt voor zowel lichamelijke als geestelijke begeleiding. Zo is er een afdeling voor bewoners met zware lichamelijke zorg maar ook een afdeling waar beschermd wonen wordt geboden. De overige bewoners bieden we begeleide woonondersteuning aan.

Ben jij zeker één keer in de twee weken beschikbaar voor een bezoekje aan iemand die hier zeker behoefte aan heeft om gezellig samen activiteiten te doen (bijv. koffie drinken, wandelen, fietsen op de duofiets of boodschappen doen bij de plaatselijke middenstand), waar jullie beide blij van worden? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Wanneer je je aanmeldt als vrijwilliger bij Akkerleven starten we met een intake gesprekje waarin we wederzijdse verwachtingen en interesses uitspreken. Naar aanleiding van dit gesprek vindt er een koppeling plaats met een bewoner die behoefte heeft aan een maatje.
Uiteraard wordt je ondersteunt wanneer je hier behoefte aan hebt. Voor tussentijdse vragen en aan- en/of opmerkingen kun je altijd terecht bij een personeelslid.

Akkerleven - onderdeel van stg. Pieter van Foreest biedt vrijwilligers begeleiding, ondersteuning en trainingen aan die aansluiten bij de werkzaamheden. Verder ontvang je jaarlijks een attentie, ben je WA verzekert én werk je in een prettige sfeer.
Door jouw inzet zal je ervaren hoe fijn het is om iets zinvols voor iemand te betekenen.

Woonzorgcentrum Akkerleven is een zorginstelling waar 73 ouderen wonen.
Akkerleven is gelegen in Schipluiden, gemeente Midden Delfland.
We willen vrijwilligers die gastvrij, betrouwbaar en betrokken zijn, die de bewoner als persoon ziet en niet als patiënt.
VOG verklaring is vereist maar wordt door de zorginstelling vergoedt.
Men ontvangt geen vergoeding voor het vrijwilligerswerk.
Beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk i.v.m. het leggen van persoonlijk contact. Communicatie is belangrijk.

Omschrijving activiteit
Wanneer je woont in een zorginstelling ben je afhankelijk van de mensen om je heen. Dit geldt zeker ook voor het ontvangen van bezoek en dat terwijl die behoefte er zeker is. Even een praatje maken, een wandeling in de omgeving, een oude hobby oppakken omdat hierbij hulp nodig is. Door als bezoekvrijwilliger langs te komen laat je iemand weer ergens naar uitkijken.
Heb je minimaal 1 uurtje over in de 2 weken? Kom langs in Akkerleven voor een gesprek.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt