Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Bezoek iemand met dementie!

Organisatie
U-Centraal
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Vind je het leuk om iets te doen voor een ander? En weet je niet precies wat? Help dan een eenzame vrouw die op zoek is naar een luisterend oor. Heb jij dat luisterende oor? Deze mevrouw met dementie heeft weinig sociale contact en heeft jou nodig!

Wat je precies moet doen? Niet zo veel eigenlijk, namelijk een praatje maken. Deze mevrouw zou het erg op prijs stellen als er iemand een kopje koffie of thee komt drinken, en bij mooi weer een korte wandeling met haar komt maken. Daarnaast zou ze het ook fijn vinden als je samen met haar een klein boodschapje zou doen. Dus een gezellig vast contact!

Deze mevrouw heeft last van dementie en voelt zich erg eenzaam, dus een gezellig praatje maken zal haar veel goed doen! Lijkt het je leuk? Meld je direct aan!

Twijfels of een maatje met dementie bij jou past? Geen zorgen, wij begeleiden jou waar het nodig is. Het contact met iemand met dementie gaat makkelijker dan je zou denken. De een begint zelf met een verhaal, en bij de ander kan een gesprek beginnen door middel van een foto.

Omschrijving activiteit
Vrijwilligers van Hulp bij dementie bezoeken thuiswonende mensen met dementie. Ze bieden gezelschap, afleiding of ondernemen samen iets. De mantelzorger heeft zo ook even tijd voor zichzelf en kan de zorg daardoor beter volhouden.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt