Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Aydin (35) wil nieuwe mensen leren kennen

Organisatie
De Regenboog Groep
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Aydin is een Turkse man van 35 en woont in Noord. Hij mist een vriendin en kennissen waar hij een wandeling mee kan maken of ergens koffie kan drinken. Hij kampte een lange tijd met stemmen in zijn hoofd en voelde zich snel achterdochtig, hierdoor lukte het hem niet goed contact te maken met anderen. De stemmen zijn nu minder en hij wil graag een leuk leven opbouwen. Hier vraagt hij hulp bij. Hoe maak je echt contact met iemand? Dit wil hij met een maatje onderzoeken. Samen oefenen en ontdekken hoe en waar anderen te leren kennen. Kun jij je inleven in zijn situatie en heb je een paar uur per week of twee weken over?

Waarom maatje worden bij De Regenboog Groep?
• Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie
• Goede begeleiding en intervisie
• Reiskostenvergoeding
• Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen
• Je maakt echt verschil in het leven van een ander

Tijdsinvestering:
Als Regenboog-vrijwilliger spreek je eens in de twee weken of eens per week een paar uurtjes af met jouw maatje. Je verbind je voor 6 tot 12 maanden aan je maatje; zo bouw je echt een band op.

Wie zoeken wij?
Je bent nieuwsgierig naar andere mensen en vindt mensen niet snel raar. Een persoonlijk verhaal of een afwijkende levensstijl vind je een verrijking voor jezelf. Ook kun je goed luisteren en heb je een stabiele persoonlijkheid. Je bent tussen de 18 en de 28 jaar en bent een paar uurtjes per week of per twee weken beschikbaar voor minimaal zes maanden.

Hulpvragers kunnen terecht op hulpvanderegenboog.org

Omschrijving activiteit
Voor een grote groep Amsterdammers is het lastig om contacten te onderhouden of om dingen te ondernemen. Dat kan zijn omdat ze verward zijn, het spannend vinden om nieuwe mensen te ontmoeten, of omdat ze letterlijk de straat niet op durven te gaan. Deze mensen zitten hierdoor in een sociaal isolement. Omdat wij vinden dat iedereen erbij hoort en iedereen mee mag doen in de maatschappij koppelen wij ze aan sociale Amsterdammers. Om samen de deur uit te gaan of juist lekker binnen te blijven.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt