Bekijk alle projecten in "WAADHOEKE"

ANWB AutoMaatje Waadhoeke

Organisatie
De Skûle Welzijn
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
WAADHOEKE
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met de Skûle Welzijn en vrijwilligers mensen in gemeente Waadhoeke helpen mobiel en actief te blijven.
25 Procent van de ouderen voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.
Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat de ANWB deze vervoerservice heeft opgezet. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk. ANWB AutoMaatje brengt mensen bij elkaar.Elke rit is meer dan vervoer alleen. Vaak gaan de chauffeurs mee op doktersbezoek of om boodschappen te doen. En elke rit betekent een nieuw sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur.
Doe je graag iets voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer jouw minder mobiele 'buren' in je eigen auto. Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Vrijwilligers moeten jonger zijn dan 75 jaar en er kan om een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd worden. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn. Naast chauffeurs zoeken we in gemeente Waadhoeke ook “matchmakers”. Dat zijn vrijwilligers die in hun directe omgeving de koppeling tussen cliënt en chauffeur tot stand brengen. Zij kennen zowel de deelnemers als de chauffeurs en onderhouden het dagelijks contact. Ze gebruiken hiervoor de ANWB AutoMaatje-software op hun eigen computer. Voor vrijwilligers zelf ook een mooie kans om het netwerk in de directe omgeving te vergroten!

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Waadhoeke, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Waadhoeke (06-18422894). De medewerker van De Skûle Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Omschrijving activiteit
Voor Fryslan een nieuwe aanpak waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten terugbrengen in de maatschappij.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.