Bekijk alle projecten in "VENLO"

Steunouder

Organisatie
Stichting Steunouder Nederland
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
VENLO
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen
Interesse
Nieuwe dingen ontdekken

Een steunouder geeft een of meer kinderen een of twee dagdelen per week een aanvullend thuis. Steunouder is bedoeld voor ouders die het pittig hebben en die in hun eigen omgeving weinig steun hebben. De ouder heeft zo even tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen in het gezin.

Je wilt zelf voor je kind zorgen maar soms is dat lastig. Zo nu en dan heb je even rust nodig. Een steunouder kan jouw kind een of twee dagdelen per week opvangen. Jouw kind krijgt bij de steunouder aandacht. Dat kan bij een gezin zijn, een echtpaar of een alleenstaande met ruimte in huis, leven en hart. Een steunouder biedt praktische steun. Je kunt als ouder de zorg voor je kind delen met de steunouder. Voor jouw kind kan het fijn zijn om even ergens anders te zijn en nieuwe ervaringen op te doen.

Omschrijving activiteit
Sommige ouders kunnen de verzorging en opvoeding van hun kind(eren) (tijdelijk) moeilijk alleen aan en beschikken niet over mensen in hun omgeving waarop zij beroep kunnen doen. Steunouders zijn vrijwilligers die hierbij kunnen daarbij helpen. Zij bieden ondersteuning aan kinderen en ouders die door omstandigheden een helpende hand kunnen gebruiken. Een steuntje in de rug voor ouders door een aanvullend thuis voor hun kind!

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt