Bekijk alle projecten in "DE FRYSKE MARREN"

Samen Goud

Organisatie
Stichting Sociaal Goud
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
DE FRYSKE MARREN
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Sociaal contact is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe ouder je wordt, hoe kleiner het sociale netwerk. Eenzaamheid ligt op de loer. Samen Goud koppelt een buddy met een oudere en zo ontstaan prachtige sociale verbindingen. Een buddy is iemand die een paar uurtjes per week activiteiten onderneemt met een oudere; een uitstapje, samen koken en eten, boodschappen doen, een spelletje spelen of een wandeling maken. Een buddy zorgt voor meer gezelligheid aan huis. Onderling wordt afgesproken wanneer de buddy bij de oudere langskomt. Een van de Samen Goud verbinders zal gedurende het contact regelmatig contact opnemen om te horen hoe het gaat. Een goede klik is van groot belang. Daarom wordt de koppeling zorgvuldig gedaan. Na een aanmelding plannen wij een kennismakingsgesprek en bespreken wij de verwachtingen. Zo kijken wij wie het beste bij de situatie past en worden waardevolle verbindingen gelegd. Oud, jong, veel ervaring of juist nieuwsgierig naar iets nieuws; het maakt niet uit. Iedereen kan zich aanmelden voor het buddy-project. Wij denken in mogelijkheden en kijken naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Omschrijving activiteit
Samen Goud is een van de waardevolle initiatieven van Stichting Sociaal Goud. Buddy’s en (buurt) au-pairs worden ingezet en dragen bij aan het welzijn van onze ouderen. In samenwerking met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties zijn er al een hele hoop mooie verbindingen gelegd.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt