Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Humanitas Wel Thuis

Organisatie
Humanitas Almere
Soort project
Maatjes
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Interesse
Nieuwe dingen ontdekken

Vrijwilligers van Humanitas Wel Thuis betekenen écht veel voor gezinnen die in zwaar weer terecht zijn gekomen. Ze maken het verschil. Ben jij goed in persoonlijke aandacht geven? Houd je van gezelligheid, kun je goed rust creëren en heb je een paar uur per week over? Als vrijwilliger van Wel Thuis ondersteun je gezinnen vanuit betrokkenheid. Je neemt de tijd om te luisteren en mee te denken. Je kunt samen met de ouder iets ondernemen. Kortom: je bent tot steun. Vrijwilligers van het programma Wel Thuis hebben de ervaring dat ze veel terugkrijgen; dankbaarheid, eigen groei van kwaliteiten, en ook voldoening.

Voor meer informatie, zie www.humanitasalmere.nl en https://www.youtube.com/watch?v=b0nF4q1LbDs

Zijn er zorgen in je gezin en heb je behoefte deze te delen met een neutraal persoon? Vind je het lastig de opvoeding van je kinderen goed te organiseren? Als je behoefte hebt aan steun in jullie situatie kun je een beroep doen op een vrijwilliger van Wel Thuis.

Een vrijwilliger van Wel Thuis brengt gezinnen gezelligheid en rust als aanvullende ondersteuning naast de bestaande begeleiding vanuit de (jeugd)hulpverlening. De vrijwilliger is géén hulpverlener maar kijkt en gebruikt haar eigen ervaring om gezinsleden te helpen om zelf oplossingen te vinden. Het contact, de inzet en verantwoordelijkheid van je hulpverlener blijft in deze periode hetzelfde. De vrijwilliger komt voor jou om je gezin te ondersteunen bij de alledaagse dingen.

Omschrijving activiteit
Elk gezin kent lastige tijden. Soms kun je wel wat hulp gebruiken! De vrijwilligers van Humanitas Home-start en Wel Thuis staan klaar om jou een steuntje in de rug te geven. Zij zijn er voor jou en bieden ondersteuning die bij jou en jouw gezin past. Zonder oordeel wordt er naar jouw geluisterd en samen proberen jullie een weg te vinden, zodat jij en jouw gezin voldoende kracht ontwikkelen om zelfstandig verder te gaan.
Aanvullende ondersteuning in gezinnen waarbij hulpverlening is betrokken. De Wel Thuis-vrijwilliger helpt een gezin met alledaagse zaken, zoals de opvoeding en contacten met instanties.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Helaas, op dit moment worden er voor dit project geen Maatjes gezocht.
Wil je toch als Maatje ergens aan de slag?

Zoek een passend project in je buurt

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.