Bekijk alle projecten in "ROERMOND"

Begeleider van buddy's

Organisatie
Buddyzorg Limburg
Soort project
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROERMOND
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Als coach (werkbegeleider) ben je het eerste aanspreekpunt voor een groep buddy's (max. 8) in jouw regio. Jouw taak is het zo optimaal mogelijk begeleiden van jouw buddy's. Je onderhoudt individueel contact en organiseert 1x per 6 weken een bijeenkomt met jouw groep. Je nodigt buddy's uit praktijkervaringen in te zetten en begeleidt hen om tot zelfreflectie en verdieping te komen. Je maakt gebruik van de kwaliteiten in de groep.
Je maakt deel uit van een team werkbegeleiders. Je ontvangt supervisie en neemt deel aan organisatieoverleg (4 x per jaar) en koppelt de voortgang van de werkbegeleiding terug. De organisatie biedt scholing, begeleiding, vraagt een VOG aan en reis- en onkostenvergoeding.

Thuiswonende ernstig of chronisch lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen en kinderen met ernstig overgewicht die bezig zijn met leefstijlverandering kunnen een buddy aanvragen. Bij kinderen en jeugdigen worden altijd ouders erbij betrokken.

Omschrijving activiteit
Buddyzorg Limburg biedt ondersteuning aan chronisch of ernstig lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen in de thuissituatie en aan kinderen en jeugdigen die aan obesitas lijden (leefstijlverandering). Een buddy ondersteunt zo iemand met het doel het verwerken van de impact van ziek zijn of ernstig overgewicht en het hervinden van eigen kracht en mogelijkheden. Bij kinderen en jeugdigen richt de buddy zich uiteraard ook op ouders. Een begeleidingstraject is voor bepaalde tijd. De buddy wordt begeleid door een werkbegeleider.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt