De maatjes uit onze campagne

Leer ze kennen

Wie zijn de maatjes die je voorbij ziet komen in onze campagne? En wat doen ze samen? We stellen ze graag aan je voor. 


Yasmina en Nicky

Nicky wilde iets doen voor iemand en Yasmina had het thuis een beetje moeilijk, omdat haar broer ziek was. Er was direct een klik. Ze gaan vaak samen op 'avontuur'. Maatjes Nicky en Yasmina
Ze verdwalen dan vaak bewust in Delft. Ze lopen terug naar het huis van Nicky op een manier die ze niet kennen.

Ook fietsen ze veel op de bakfiets, gaan naar kringloopwinkels om leuke nieuwe dingen te scoren om weer iets van te knutselen. En dat is wat ze veel doen, knutselen, knutselen en nog een knutselen. Nicky vindt het heel leuk dat ze door Yasmina plezier in lezen krijgt.

Peter en Ron

Peter belandde 25 jaar geleden in een psychose. Hij moest toen stoppen met werken. Hij heeft eigenlijk geen vrienden, alleen zijn ouders en daar praat hij niet graag mee. Zijn maatje Ron leerde hem iets socialer te zijn.Maatjes Ron en PeterRon schreef zich jaren geleden in als maatje toen zijn scheiding rond was. Hij wilde wel wat doen voor een ander. Tegelijkertijd zou hij dan niet eenzaam worden. 

De mannen drinken vaak koffie, eten ergens een uitsmijter of spelen een spelletje bij de dagbesteding. Ze praten over de dagelijkse kleine dingen en appen ook veel. Door het contact met Ron voelt Peter zich nu ook op zijn gemak op de bridgeclub en op de dagbesteding. 

Saad en Antoinette

Saad had veel problemen thuis. In zijn gezin was er veel aan de hand. Hij mocht zelf een JIM aanwijzen, een Jouw Ingebrachte Mentor. Hij vroeg Antoinette, de moeder van een goede vriend. Maatjes Saad en AntoinetteAntoinette was vereerd en nam deze taak direct erg serieus. Ze snapt de taal van hulpverleners en kan Saad daardoor goed helpen. Ze doen ook veel leuke dingen zoals spelletjes en Antoinette gaat altijd kijken bij zijn theatervoorstellingen. 

Chico en Musiye

Chico en Musiye zijn een opvallend duo. De vrolijke en extraverte Chico woont begeleid en is een flapuit. Zijn maatje Musiye is juist introvert, bedachtzaam en serieus.Maatjes Musiye en Chicor
Samen doen ze leuke dingen, maar chillen ze vooral vaak op Alexandrium in Rotterdam. Ze halen iets te eten, kletsen wat en lopen een beetje door de stad. Chico kan echt zichzelf zijn bij Musiye. Hij kan hem alles vertellen waar hij mee zit. Hij vindt het fijn om iemand te hebben om de week mee door te nemen en vooral heel gezellig. 

Yasmina en Saad vertellen over hun maatje

Yasmina en Saad

Chico over maatje Musiye en Peter over maatje Ron

Chico en Peter